Saturday, December 7, 2013

SRI BINTANG

bubbling by nick zanaa at 10:59 PM
Reactions: 
asslamualaikum.....hye semua....harini ari ahad eh? macam pelik je weekend ni dok kt bilik je.....uhukhuk...sedehh.....today En.A keje.....biasa la...ujung2 taun ni....projek byk nk kene siap....so kna laaaa OT je memanjang....lgpn esk En.A halfday......
.tomorrow moning kena pergi mahkamah....hahhh, buat apa??? ada laaa.....jeng jeng....jengg....hihi.....

okay back to the title....sri bintang??
ekceli sri bintang tu nama apartment yg ktorg akan duduk after wed nti...yippiiiiiiiiiii......akhirnyaaa...dapat jugak rumah sewa....dari bulan 11 hari tu lagi carikkk.....ada yg mahal tapiiiiiiii rumahhh, hampehhh........ada yg xmahal, tapi rumah hampeh jgk...haha.....sooo lastly, sri bintang is our final choice....sewa pon okay2 not too high n not too low....sesuai dgn keadaan rumah...semalam pon dh pegi byr dep kt owner n insya allah, bulan 1 nanti, ktorg akan stat transfer brg2 kt sane...hoyeaauyyyy....xsabauuuuu nyew......

jom review rumah2 yg ktorg carik b4 this....sume ni kt area subang bestari....

1) Apartment Mutiara Subang:
sewa range around 700-900..luas la jgk around 850 sq ft...condition: partially furnished..tingkat 5 atas sekali..tapi ada lif..ada guard..not too bad..yg ni ktorg cari dgn ejen rumah perempuan...cerewet giler...tapi xbrapa suka dgn design rumah ni....bukak je pntu, terus dapur kt tepi..dh la xda partition utk pisahkan dapur dgn ruang tamu...kiranya, bila dk kt ruang tamu, nampak la kalau sape2 tgh msk kt dapur tu....mcm xcomel jew....xsuka...rejected... 

2) Apartment Sri Kejora:
sewa range around 600-800....keluasan rumah ni lebih kurang mutiara subang jugak around 827 sq ft....tingkat 4 n also ada lif..ada guard....yg ni pon ktorg deal dgn ejen rumah jgk...tapi lelaki.....yg sangkutnye, rumah ni xleh tgk lagi buat masa skrg....coz ejen tu xda area KL lagi...next week dia ckp baru avail utk pergi tgk...ktorg berkenan jugak kt rumah ni..tapi mcm sangkut cket la xdpt tgk keadaan rumah dari dlm lagi cmne...tgk dari luar je, memg cantik....yg ni ktorg waiting list dlu.....sambil2 cari yg lain.....

3) Apartment Opel:
yg ni ktorg paling suke....comel kan? luas kan? sewa range around 600-700...rumah ni paling luas antara mereka2 tu sume....heeee....around 901 sq ft....kelebihan rumah ni, lantai marmar, look eksklusif gittew....hewhew....n ada balcony dkt ruang tamu....biasa la...rumah design baru....memang cantik.....tapi keburukannya, xda guard, tgkt 4, xda lif, parking susah......emmm....ktorg deal dgn owner uma tu sdri....tapi owner cina...xbrapa suka....

4) Apartment Sri Bintang:
okay lastly....yg ni jugakkk jadi ambik.....hekhek.....sewa range around 550-700...not bad la kan? luas rumah lebih kurang sri kejora....tapi memang kecil cket la dari Opel tu....area rumah ni totally family melayu yg duduk...n parking pon memang dh reserved satu utk every rumah...memang dorg xkan ambik parking kita coz dh siap tanda...rumah pon tgkt 2 je...xletih naik tangga...condition rumah memang ok...cantik...soooo....confirm.....sri bintang..... =) 


notakaki: susah nak cari rumah yg betul2 sesuai dgn citarasa kita....byk condition kena ambil kira: sewa, tgkt brapa, billik air, bilik, keluasan, area, parking, guard, owner chinese or malay, aggreement...tapi alhamdulillah....dh dpt rumah yg sesuai....terima kasih Allah kerana permudahkan urusan kami.....

......credit to www.mudah.com.my for the pictures.....

0 comment++:

 

(❤‿❤) ALL ABOUT LIFE (❤‿❤) Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting