Monday, December 9, 2013

MAHKAMAH PJ

bubbling by nick zanaa at 6:35 AM
Reactions: 
0 comment++ Links to this post
assalamualaikummm..

hari ni zana penat sgt....xcukup tido...pagi2 lagi dh kena bangun tadi....
pkul 7.30 pgi dh menapak kt mahkamah majistret petaling jaya.....whoaaa!!!!
semangat okay ....semangattt....plus En.A sanggup cuti keja coz i pksa dia pegi teman...hihi.....
pkul 6.30 dia dari subang dtg ambik zana n kul 7 ktorg pegi sane...tpksa pegi awal coz kalau lewat nanti jem je kt federal hiway tu.....jalan hottt kan...memang gittewww......hhuuhu...

tapiii......gerammm sangat.....smpai2 je kat sane, pegi kat kaunter pendaftaran....
ada notis "pendaftaran akan di buka pada pukul 8.30 pagi untuk memberi laluan kepada kakitangan mahkamah mesyuarat, harap maklum".....oohhh apakahh?????

tulis kt surat n masa call, punya la straight suruh pergi sane awal kena smpai pkul 8 lagi....smpai2 je sane, postpone!! dh la ngntukk!!!! gerammmm!!!!

okay fine.....alang2 dh smpai...tgu je la kt kerusi dpn kaunter tu.....smpaiii la bukak kaunter pukul 945 am....biasa la..masa melayu....paham2 je...tmbah2 kalau kerajaan macamtuu....servis memang out....
bukak je kaunter, sume pakat berebut g beratur.....sapa yg dtg lewat, cepat2 dpt bratur depan....kita yg awl pepagi lagi da smpai.....tepaksa la kt belakang....berselerak 1malaysia.....cina india sume ada...sesak giler...

ok yg tu ok lgi....lps dh serah borang n ic kt kaunter, kenaaa tunggu lagi untuk ambik giliran utk msuk court...redha je la....pegi awal dpt giliran belakang....pegi lewat dpt
 giliran awal....huhhh!!!!

waiting....saya dan diaa.....

menggigil maaakk nokkssss pestime msuk court,....hihi....tapi nsb bek giliran lmbt....dpt la tgk dorang2 tu buat rayuan cmane.....nevesss u......make it short.....pku 1 baru siap totally....alhamdulillah....dh boleh pegi mkn...lapauuuuu.......

tadaaaaaaaaaaaaaaaa.........see wat i got.......FOC je u.....nsib baik tuan majistret tu baik..neves gileww masa turn kne buat rayuan tu...tpi ok la...majistret siap ckp gud girl lgi kt i....hahaaha....seronotttttt.....jimaaaaatt duit i.....boleh la simpan utk guna kenduri nantiiii......yipppiiii........

Terima kasih ALLAH atas pertolongan dan bantuan dari Mu......

selfie OTW balik shah alam !!!!!

till then..................babaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiii........



Sunday, December 8, 2013

53 HARI LAGI

bubbling by nick zanaa at 12:12 AM
Reactions: 
2 comment++ Links to this post
oh nooo.......sedar xsedar.....sebulan lebih je lagi utk tukar status...53 hari lagiii.....takowtttnyewww.....
uhukkk uhukkk.... byk lagi preparation xsettle n still pending...

tapiiiiiii kannn....., dah bersedia ke? mampu ke untuk jadi seorang isteri nanti?? hidup berdua dgn org baru...dpt family baru...duduk rumah baru...segalanya baru....ambil masa jugak utk adapt... besar tanggungjawab yg bakal di pikul nanti.....insya allah...dengan izin Allah.....kita hanya mampu merancang....Allah yg tentukan....semoga Allah permudahkan segala urusan kami untuk menempuh hari2 mendatang....

nervous, eksaited, takut, malu, sayang, cinta, xsabar, semua perasaan ada....wewewe.....seronok je tgk kawan2 semua ramai dh kahwin, bahagia, dpt baby.....sayabilalagi?? hurmmm.....

notakaki: FEBRUARI.....mu tunggu aku datang!!!!!!! 



Saturday, December 7, 2013

INTERVIEW

bubbling by nick zanaa at 11:55 PM
Reactions: 
0 comment++ Links to this post
last tuesday we olls kne interview utk subjek BEL...
practice utk real interview nanti....
tapi ni bukan main2 okay......markah byk kot.....almost 50%....interview sama macam pergi interview btl...pakaian, speaking, Q n A, sume ambil kira....

before interview, neves gileww....pagi2 lagi dh bgn practice....kelam kabut...
tu laaa...smlm before interiew, smpat legi kuar dating....hekhek....

tapi, memang puas hati sgt2....interview going smoothly seperti yg di rancang....happyyyyyy......yeayyyyyyyyy....

interview done!!!! all gegel dlm kelas instrumentation....

before balik kolej, smpt lagi study jap utk test ANN esok...tapi, capture pon smpat jugak....atin, zana n hawa...erin poyo ngah study kunun2....heee...

erin hawa n zana....

bff eva......nabilah zana ina....

nabilah belagak giler....zana senget...hawa n ina bajet cute lettew....hihi

at engineering faculty tower foyer....tgu hujan berenti...ambik gmbr dlu ....future engineer to be.....insya allah

love from us to you!!! we are young engineer to be....doa kan kami..... =)

........ina n zana........

........bff ever....nabilah n zana.....

notakaki: blazer sponsor from En.A by Padini....thanks dear....

notakakilagi: we are future young engineer to be!!!! Doa kan kami.... xsabauuunyewww nk hbskan study hujung bulan 12 ni.......nak keje.....nak kawen......nak kumpul duit....nak beli kete.....nak tlg parents.....

TP oh TP

bubbling by nick zanaa at 11:38 PM
Reactions: 
0 comment++ Links to this post
technical paper........oh technical paper.....
still need to do an improvement.....abstract pon berteraburr....method pon tah apa2.....wat? suka suki je dia ckp cmtu ek....xda perasaan lgsung..macam la i xbuat keje ....  berterabur lagi ke even dh baiki byk kali?? haishhh......knapa dia lebih2 je....SV pon dh ckp okay....soo okay la....mengada2 kan dia.....suka suruh ktorg buat keje PHD dia tu...tambah benda tu la....improve bnda ni la...tukar bnda tu la......eiiii.......mencikkkkkkk tauuuu.....

geram betol la dgn sorang hamba Allah yg sgt perasan ni....dia just co SV je...xpayah nk lebih2 sgt boleh tak....SV pon xkata apa, diaaaaaaa je yg ngade lebeh......huhhh....
gerammm ni gerammmmm......dah sah2 tajuk yg dia bagi kt ktorg tu tajuk sama je.....apa yg dia ajar, cmtu la ktorg buat.....tapi bila dh siap TP, ada ke patut suruh ubah methodology.....jgn bagi sama dgn dia.....aihhhh.....apakah itu???? 

smlm ada anta wasap kt dia...bgtau yg SV suruh buat modeling yg simple je...comparison....xperlu nk buat prediction bagai......senyap terus dia bila gtau yg SV suruh buat camtu....terus diam seribu bahasa....dh xda wasap menyakitkan hati yg smpai....okay...lega sangat.....BTW, thanks jugak kt dia sbb dh tlg utk siapkan final year project.....

notakaki: saje melepaskan rasa tak puas hati kat sini......geram sgt dgn dia....perlu bertahan beberapa mggu je lagi utk final presentation FYP on this 19 dis 2013......yeayyyy...semangat nk hbskan study ni.....tahun depan nanti nk kawen dah....heeee....(gediks).....tapi slide xbuat lagi...mood rajin hilang xtaw pegi mane....bila nk ada mood rajin pun xtau la...hihi.....semoga Allah permudahkan urusan saya....Aminn....

SRI BINTANG

bubbling by nick zanaa at 10:59 PM
Reactions: 
0 comment++ Links to this post
asslamualaikum.....hye semua....harini ari ahad eh? macam pelik je weekend ni dok kt bilik je.....uhukhuk...sedehh.....today En.A keje.....biasa la...ujung2 taun ni....projek byk nk kene siap....so kna laaaa OT je memanjang....lgpn esk En.A halfday......
.tomorrow moning kena pergi mahkamah....hahhh, buat apa??? ada laaa.....jeng jeng....jengg....hihi.....

okay back to the title....sri bintang??
ekceli sri bintang tu nama apartment yg ktorg akan duduk after wed nti...yippiiiiiiiiiii......akhirnyaaa...dapat jugak rumah sewa....dari bulan 11 hari tu lagi carikkk.....ada yg mahal tapiiiiiiii rumahhh, hampehhh........ada yg xmahal, tapi rumah hampeh jgk...haha.....sooo lastly, sri bintang is our final choice....sewa pon okay2 not too high n not too low....sesuai dgn keadaan rumah...semalam pon dh pegi byr dep kt owner n insya allah, bulan 1 nanti, ktorg akan stat transfer brg2 kt sane...hoyeaauyyyy....xsabauuuuu nyew......

jom review rumah2 yg ktorg carik b4 this....sume ni kt area subang bestari....

1) Apartment Mutiara Subang:
sewa range around 700-900..luas la jgk around 850 sq ft...condition: partially furnished..tingkat 5 atas sekali..tapi ada lif..ada guard..not too bad..yg ni ktorg cari dgn ejen rumah perempuan...cerewet giler...tapi xbrapa suka dgn design rumah ni....bukak je pntu, terus dapur kt tepi..dh la xda partition utk pisahkan dapur dgn ruang tamu...kiranya, bila dk kt ruang tamu, nampak la kalau sape2 tgh msk kt dapur tu....mcm xcomel jew....xsuka...rejected... 

2) Apartment Sri Kejora:
sewa range around 600-800....keluasan rumah ni lebih kurang mutiara subang jugak around 827 sq ft....tingkat 4 n also ada lif..ada guard....yg ni pon ktorg deal dgn ejen rumah jgk...tapi lelaki.....yg sangkutnye, rumah ni xleh tgk lagi buat masa skrg....coz ejen tu xda area KL lagi...next week dia ckp baru avail utk pergi tgk...ktorg berkenan jugak kt rumah ni..tapi mcm sangkut cket la xdpt tgk keadaan rumah dari dlm lagi cmne...tgk dari luar je, memg cantik....yg ni ktorg waiting list dlu.....sambil2 cari yg lain.....

3) Apartment Opel:
yg ni ktorg paling suke....comel kan? luas kan? sewa range around 600-700...rumah ni paling luas antara mereka2 tu sume....heeee....around 901 sq ft....kelebihan rumah ni, lantai marmar, look eksklusif gittew....hewhew....n ada balcony dkt ruang tamu....biasa la...rumah design baru....memang cantik.....tapi keburukannya, xda guard, tgkt 4, xda lif, parking susah......emmm....ktorg deal dgn owner uma tu sdri....tapi owner cina...xbrapa suka....

4) Apartment Sri Bintang:
okay lastly....yg ni jugakkk jadi ambik.....hekhek.....sewa range around 550-700...not bad la kan? luas rumah lebih kurang sri kejora....tapi memang kecil cket la dari Opel tu....area rumah ni totally family melayu yg duduk...n parking pon memang dh reserved satu utk every rumah...memang dorg xkan ambik parking kita coz dh siap tanda...rumah pon tgkt 2 je...xletih naik tangga...condition rumah memang ok...cantik...soooo....confirm.....sri bintang..... =) 


notakaki: susah nak cari rumah yg betul2 sesuai dgn citarasa kita....byk condition kena ambil kira: sewa, tgkt brapa, billik air, bilik, keluasan, area, parking, guard, owner chinese or malay, aggreement...tapi alhamdulillah....dh dpt rumah yg sesuai....terima kasih Allah kerana permudahkan urusan kami.....

......credit to www.mudah.com.my for the pictures.....
 

(❤‿❤) ALL ABOUT LIFE (❤‿❤) Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting